Pasca cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa ce se pregateste de Pasti.
Pasca delicioasa cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc.
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il lasam sa se raceasca. Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom,galbenusurile si coaja rasa de lamaie.
Intr-un vas inalt punem faina cernuta de 2-3 ori, asa va fi mai afanata, iar cozonacul va creste frumos. Facem o gropita, adaugam maiaua si laptele caldut. Framantam pana se incorporeaza tot lichidul. Incalzim putin untul si il incorporam treptat. Framantam energic pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Adaugam stafidele tinute in rom si mai framantam pana incorporam toate stafidele.
Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp amestecam branza cu zaharul, smantana, coaja de lamaie si stafidele tinute in rom. Impartim aluatul in doua parti. La randul lor bucatile se mai imparte in doua.
Intindem o parte din aluat si o punem intr-o forma rotunda de tort. Intindem a doua jumatate in sul lung si il rasucim. Il adaugam pe margine si lasam la crescut din nou, pana isi dubleaza volumul.
Punem in mijloc umplutura de branza si dam la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste frumos deasupra. La fel procedam su cu aluatul ramas.
Lasam pasca cu branza dulce si stafide sa se raceasca inainte de a o taia.
Serviti pasca cu branza dulce si stafide dupa ce s-a racit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii