Cozonac

Reteta culinara Pasca delicioasa cu branza dulce si stafide

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
Laly postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat (reteta video)"
 
Pasca cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa ce se pregateste de Pasti.

ingrediente

   100 gr unt
   7 buc oua
   1 buc lamaie
   500 ml lapte
   1 varf sare
   200 gr zahar
   1 kg faina
   50 gr drojdie proaspata
   2 buc fiole esenta de rom
   100 gr stafide
   500 gr branza dulce
   scursa de zeama
   1 lingura coaja de lamaie
   100 gr smantana

mod de preparare

Pasca delicioasa cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc.




Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il lasam sa se raceasca. Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom,galbenusurile si coaja rasa de lamaie.




Intr-un vas inalt punem faina cernuta de 2-3 ori, asa va fi mai afanata, iar cozonacul va creste frumos. Facem o gropita, adaugam maiaua si laptele caldut. Framantam pana se incorporeaza tot lichidul. Incalzim putin untul si il incorporam treptat. Framantam energic pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Adaugam stafidele tinute in rom si mai framantam pana incorporam toate stafidele.




Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.




Intre timp amestecam branza cu zaharul, smantana, coaja de lamaie si stafidele tinute in rom. Impartim aluatul in doua parti. La randul lor bucatile se mai imparte in doua.




Intindem o parte din aluat si o punem intr-o forma rotunda de tort. Intindem a doua jumatate in sul lung si il rasucim. Il adaugam pe margine si lasam la crescut din nou, pana isi dubleaza volumul.




Punem in mijloc umplutura de branza si dam la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste frumos deasupra. La fel procedam su cu aluatul ramas.
Lasam pasca cu branza dulce si stafide sa se raceasca inainte de a o taia.


Serviti pasca cu branza dulce si stafide dupa ce s-a racit.

Incearca si Melci cu stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca delicioasa cu branza dulce si stafide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite