Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!

Pasca in doua culori, cu aluat cu cacao si crema fina si vanilata de branza este un deliciu. Blatul de ciocolata nu este prea gros, asa ca este perfecta pentru masa de Pasti.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!

Ingrediente

  • ALUAT DE CACAO:
  • 100 gr unt la t camerei;
  • un pahar de zahar pudra (eu.... pun doar o jumatate);
  • zahar vanilat cat si cum vreti;
  • 2 linguri pline cacao;
  • 1 pahar cu faina;
  • 1 ou;
  • 2 pahare cu lapte;
  • un plic de praf de copt (sau cum e in cazul meu ca aici asa se gaseste
  • 2 lingurite);
  • 1/4 lingurita sare;
  •  
  • UMPLUTURA DE BRANZA:
  • 500 gr branza(cine dispune poate puna mai multa un pic
  • aici e cam dupa gusturi si cam cat de inalta vrei s-o faci); 100 gr unt; 1 pahar zahar pudra; un praf de sare; 4 galbenusuri; o lamaie; 2 linguri de faina; zahar vanilat (optional
  • cu cat mai mult cu atat mai bun)

Mod de preparare

1. Se pune untul intr-un castron si zaharul si se mixeaza bine, pana se face o crema

2. se adauga si oul si se mai mixeaza putin

3. se adauga si faina , cacaoa, zaharul vanilat, laptele si se mixeaza bine pana se obtine un aluat ca de chec.

4. cuptor preincalzit la 180grade

5. 3/4 din aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat bine cu unt si pudrat cu faina,vasul in care alegeti sa coaceti pasca

6. se da la cuptor pana se intareste, mie mi-a luat cam 10 min

7. se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte

8. intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zah vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul

9. se amesteca albusurile usor, de sus in jos,in crema de branza veti obtine o compozitie aerata, parfumata din cale-afara

10. in acest timp compozitia de cacao este gata.Fara sa va grabiti ...nivelati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt.

11. turnati apoi si cealalta compozitie de cacao (1/4) peste amstecul de branza si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe grataru din mijloc al cuptorului.

12. dupa 15-20 min puteti reduce la 170. vedeti aici timpul e greu de aproximat...oricum nu scapati mai mult la coacere pt ca se va inrosi la mijloc ...si nu mai are acelasi aspect. dak dupa 45 min bagati o scobitoare sau betisor de frigarui, si mai iese asa doar un pic de compozitie , asta nu inseamna ca nu e copt. cand se va raci se va inchega de minune, asta e regula la branza.

Lasati pasca sa se raceasca bine dupa care o puteti servi.


Pofta buna! Speram sa va placa! Reteta Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare! propusa de nico-vya pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise