Cozonac

Reteta Pasca slovaca (Paska)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat (Reteta Video)"
 
Pasca slovaca (Paska) este un preparat traditional de Paste, un preparat culinar cu aluat de cozonac si umplutura de branza de vaci.

ingrediente

serif>Pentru aluatul de baza:
   serif>
   serif>1 cub de drojdie
   serif>
   serif>230 g apa calda
   serif>
   serif>1 lingurita de zahar
   serif>
   serif>250 g lapte fiert
   serif>
   serif>200 g zahar
   serif>
   serif>800 g faina
   serif>
   serif>200 g Gustul untului Koliba
   serif>
   serif>2 lingurite de sare
   serif>
   serif>3 oua
    
serif>Pentru aluatul cu branza:
   serif>
   serif>1 cub de drojdie
   serif>
   serif>150 g lapte cald
   serif>
   serif>1 lingurita de zahar
   serif>
   serif>500 g urda dulce Ricoletka de la Koliba
   serif>
   serif>stafide
   serif>
   serif>4 galbenusuri
   serif>
   serif>200 g zahar
   serif>
   serif>1 lingurita sare
   serif>
   serif>1 lingurita praf de copt
   serif>
   serif>300 g faina

mod de preparare

Se pune in apa calda drojdia si o lingurita de zahar si se lasa sa se topeasca timp de 5 minute. Dupa care se adauga laptele incalzit, zahar si Gustul untului de la Koliba. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sare, oua si compozitia din lapte. Se framanta aluatul pana devin elastic, se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de 2 ore.




Intre timp se pregateste aluatul cu urda. Se pune drojdia in laptele incalzit si o lingurita de zahar. Se lasa pentru 5 minute, dupa care se adauga peste urda dulce Ricoletka de la Koliba si se amesteca cu stafide, galbenusurile, zahar, sare, praf de copt si faina. Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut pentru 2 ore.




Odata crescut aluatul simplu, se rupe in doua bucati inegale. Se mai framanta putin aluatul mare si i se da o forma rotunda, iar deasupra, de jur imprejur, se intinde aluatul din urda Ricoletka. Se pune apoi intr-o tava unsa cu Gustul untului de la Koliba si se lasa sa creasca pentru 30-45 minute. Aluatul mai mic se foloseste pentru a orna pasca, sub forma de impletitura. Se unge deasupra cu galbenus si se baga la copt la 350 g pentru 50 minute.


Serviti pasca pe masa de Paste.

Incearca si Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca slovaca (Paska)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.