Pasca slovaca (Paska) este un preparat traditional de Paste, un preparat culinar cu aluat de cozonac si umplutura de branza de vaci.
Se pune in apa calda drojdia si o lingurita de zahar si se lasa sa se topeasca timp de 5 minute. Dupa care se adauga laptele incalzit, zahar si Gustul untului de la Koliba. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sare, oua si compozitia din lapte. Se framanta aluatul pana devin elastic, se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de 2 ore.
Intre timp se pregateste aluatul cu urda. Se pune drojdia in laptele incalzit si o lingurita de zahar. Se lasa pentru 5 minute, dupa care se adauga peste urda dulce Ricoletka de la Koliba si se amesteca cu stafide, galbenusurile, zahar, sare, praf de copt si faina. Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut pentru 2 ore.
Odata crescut aluatul simplu, se rupe in doua bucati inegale. Se mai framanta putin aluatul mare si i se da o forma rotunda, iar deasupra, de jur imprejur, se intinde aluatul din urda Ricoletka. Se pune apoi intr-o tava unsa cu Gustul untului de la Koliba si se lasa sa creasca pentru 30-45 minute. Aluatul mai mic se foloseste pentru a orna pasca, sub forma de impletitura. Se unge deasupra cu galbenus si se baga la copt la 350 g pentru 50 minute.
Serviti pasca pe masa de Paste.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii