Cozonac

Reteta Primul meu cozonac

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 50m 
crisgeo postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aceasta reteta de cozonac cu nuca este o reusita sigura. Nu veti da gres cu cozonacul pentru Paste cu atat mai mult cu cat va fi laudat de toata lumea.

ingrediente

Aluatul:
   500g faina
   250ml lapte
   125g zahar
   50g unt
   1 lingurita sare
   20g drojdie proaspata
   4 galbenusuri
   arome: coaja rasa de lamaie si portocala
   esenta vanilie
   rom
   zahar vanilat.
Umplutura:
   150g miez de nuca
   50g cacao
   50g zahar
   1 plic zahar vanilat
   4 albusuri
   esenta de rom.
Finisare:
   1 ou

mod de preparare

Prepararea aluatului:




Se scoate untul la temperatura camerei.
Se fierbe laptele, dupa care se adauga zaharul si esentele si se lasa la racorit.
Intre timp, pregatim maiaua formata din drojdie, 2 linguri de lapte si putina faina si lasam la dospit. Separam galbenusurile si le mixam cu zaharul.
Restul de faina o adaugam intr-un vas destul de incapator peste care adaugam laptele si maiaua plus putina sare.
Framantam foarte bine, cu forta si destula rabdare, chiar si putina dragoste timp de o ora. Sa nu uitam si de untul care trebuie incorporat treptat la framantare. Lasam aluatul la crescut langa o sursa de caldura timp de ora.




Prepararea umpluturii:
Macinam nuca si adaugam cele 2 linguri de cacao si aromele. Albusurile se mixeaza cu zaharul foarte bine, dupa care se incorporeaza usor celelalte ingrediente.
Asamblare si coacere:
Pregatim tava cu hartie de copt unsa cu putin unt. Aluatul il impartim in 2 parti egale si il intindem cu sucitorul dupa care punem umplutura si daca dorim ii si impletim. Asezam cozonacelul in tava si il lasam la cresut inca o ora, dupa care il ungem cu ou si il introducem la cuptor preincalzit si il lasam o ora.




Dupa coacere:
Se scoate cozonacul si se aseaza pe o tava, il ungem cu miere de albine si presaram nuca de cocos.
Nu exista comparatie intre finetea acestui cozonac si efortul depus la preparare.




Sursa acestei retete este: http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/cozonac/cozonac-cu-nuca/53/2/26329/
Dorinta de a testa produse Philips:
Peste cateva luni ne vom muta in casa noua si mi-ar placea sa am asemenea produse din gama Philips cu care sa prepar diferite retete de pe site-ul http://www.culinar.ro/. Preparatele pregatite cu un storcator de fructe Philips sau cu un mixer vertical Philips ar fi o incantare mine si sotul meu.


Cozonacul cu nuca se serveste cald sau rece, la orice ocazie sau de ce nu, pofta.

Incearca si Cozonac cu miez de nuca si cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu cozonac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.