Crema caramel

Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 1 l lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 gr zahar pentru caramel

Mod de preparare

Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care se lasa la rece penru 2-3 ore. Se freaca ouale intregi cu 200 gr zahar, zaharul vanilat si se dilueaza cu laptele putin caldut. Se toarna apoi totul in vasul cu zaharul caramelizat si se introduce in cuptorul incins. Dupa ce crema s-a inchegat, se scoate din cuptor, apoi se lasa pana a doua zi in vasul in care s-a gatit. In momentul servirii, crema se rastoarna pe un platou rotund, iar in vas se toarna 100 ml apa si 1-2 linguri de rom, se lasa sa dea intr-un clocot, se lasa la racit, apoi se adauga peste crema.


Se poate servi cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare Cornulete cu rahat Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci