Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care s
Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care se lasa la rece penru 2-3 ore. Se freaca ouale intregi cu 200 gr zahar, zaharul vanilat si se dilueaza cu laptele putin caldut. Se toarna apoi totul in vasul cu zaharul caramelizat si se introduce in cuptorul incins. Dupa ce crema s-a inchegat, se scoate din cuptor, apoi se lasa pana a doua zi in vasul in care s-a gatit. In momentul servirii, crema se rastoarna pe un platou rotund, iar in vas se toarna 100 ml apa si 1-2 linguri de rom, se lasa sa dea intr-un clocot, se lasa la racit, apoi se adauga peste crema.
Se poate servi cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare Cornulete cu rahat Turta dulce
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii