Crema de vanilie cu capsuni

Se asaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni sau de zmeura prasarat cu zahar pudra. Deasupra se pun citeva suvite subtiri de migdale pra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. capsuni sau zmeura
  • 3-4 linguri de zahar pudra
  • citeva migdale; Crema: 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • ¾ l lapte
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Se asaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni sau de zmeura prasarat cu zahar pudra. Deasupra se pun citeva suvite subtiri de migdale prajite in cuptor. Apoi se aseaza din nou un strat de fructe presarate cu zahar si deasupra lor un strat gros de crema de vanilie racorita. Crema de vanilie : se freaca galbenusurile cu zahar, se amesteca cu faina si zaharul vanilat, se subtiaza cu laptele turnat cite putin. Se pune pe foc mic sau pe baie de apa sa se ingroase, amestecind mereu.
Se serveste dupa ce a fost tinuta in congelator

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci