Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta culinara Cornulete cu rahat, ca la mama acasa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cornuletele cu rahat sunt un simbol al meselor de sarbatoare. Aceasta reteta are un aluat cu care se lucreaza foarte usor, si poate fi folosit si la pateuri sau trigoane.

ingrediente

   150 ml ulei
   300 ml apa minerala
   700 g faina (mai merg citeva linguri)
   250 g margarina
   5 ml otet
   un praf de sare
   rahat

mod de preparare

Omogenizam bine, bine margarina topita, uleiul, sarea, apa minerala si otetul. Rezulta o spuma fina.




Adaugam faina si framintam bine. Scoatem coca pe masa cu faina si o luam la batut cu sucitorul vreo 5 minute si pe-o parte si pe alta.




Dupa ce am snopit-o in bataie o punem intr-un vas acoperit si o lasam sa-si traga sufletul la rece vreo ora.




In timpul asta taiem rahatul (al meu este cu nuci) si il tavalim prin faina.




Dupa timpul regulamentar de odihna, rupem bucati de aluat si intindem forme rotunde din care portiona triunghiuri. Punem cite o bucata de rahat pe fiecare si rulam de la baza catre virf. Punem cornuletele in tava cu hirtie de copt.




Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute. Calde, fierbinti le rasturnam in castronul cu zahar pudra amestecat cu vanilie.




Spor la treaba, nu veti regreta!!


Reteta de cornulete cu rahat ca la mama acasa a fost propusa de shumaila pe forum culinar.

Incearca si Fursecuri cu jeleu
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat, ca la mama acasa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite