Fursecuri fragede

O cana de ceai fierbinte si un fursec delicios incalzesc inima oricui!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Fursecuri fragede

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat(sau esenta)
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb(Gustin)
  • pentru ornat:
  • 100 g ciocolata topita
  • 100 g nuca de cocos deshidratata

Mod de preparare

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.

Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu pistolul special pentru fursecuri, sub forma de floricele sau daca nu avem pistol pentru fursecuri, se pun gramajoare, usor distantate cu lingurita si se da tava la copt, cca.20 minute, in cuptorul preincalzit.

Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata cu lingurita de unt sau ulei la bain marie, apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin nuca de cocos deshidratata. Se dau la rece cateva minute.

                                        Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori