Fursecuri regale cu gem

Stim ca britanicii sunt innebuniti dupa sarbatori si dupa suveniruri. Cu ocazia jubileului, unele dintre suvenirurile dulci au luat forma unor coroane cu gem. Fursecurile sunt perfecte langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri regale cu gem

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 350 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • gem

Mod de preparare

Pentru fursecurile cu regale cu gem, se freaca untul spuma cu zaharul, apoi se pune faina si coaja de lamaie.

Se framanta bine aluatul, se da la rece 30 de minute, dupa care se imparte in doua, si se intinde in doua foi. Cu o forma speciala (dupa preferintele fiecaruia) se decupeaza prima data baza fursecurilor (coroana plina),  dupa care se decupeaza partea de sus a fursecurilor.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, dupa care se asambleaza dupa cum urmeaza:

o bucata de coroana plina se unge cu gem si se lipeste cu alt fursec copt pentru partea de deasupra.


Fursecurile regale cu gem se servesc dupa ce s-au racit alaturi de o cana de ceai negru cu lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci