Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Inimioare cu jeleu

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Inimioare de jeleu"
 
Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele.

Aluatul dezghetat la temperatura c

ingrediente

   1 pachet aluat foitaj
   100 g zahar pudra
   3 linguri de pesmet alb
   250 g branzica proaspata de vaci
   150 g stafide
   o esenta de vanilie
   1 compot din struguri negri(rosii)
   1 folie potrivita de aluminiu
   cateva scobitori din bambus bambus

mod de preparare

Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele.





Aluatul dezghetat la temperatura camerei, se intinde pe masa de lucru, apoi decupam din el, inimioare la marimea tiparului din folie, care vor fi baza prajiturilor si cateva fasii subtiri, care vor fi lateralul prajiturilor.


Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra, esenta, stafidele (inmuiate inainte in putina apa calda ca sa se umfle) si pesmetul alb.


Printre scobitorile infipte in imimioarele de aluminiu se trec cu grija,fasiile subtiri de foitaj, la fel ca impletitura unui cosulet.





Odata facuta aceasta operatiune, se umplu cosuletele obtinute cu amestecul de branza de vaci, presand usor cu lingurita, apoi se decoreaza cu boabele de struguri, scurse de zeama de compot si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se dau la copt, in cuptorul incins foarte bine,cca 15-20 de minute,la foc mai iute.





Dupa ce s-au copt, se lasa cateva minute sa se raceasca bine, apoi se scot cu grija scobitorile si mulajul din folie al inimioarelor.


Un plic de jelle-tort se dizolva in zeama de compot ramasa, apoi se pune pe foc ca 1-2 minute, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa usor.


Se toarna deasupra inmioarelor si se lasa cateva minute sa se inchege.





Restul de jeleu se varsa pe o farfurie si se da la rece sa se intareasca,


apoi se decupeaza din el forme de inimioare cu care se va decora platoul pe care asezam prajiturelele.




Se servesc dupa ce s-au racit bine. Reteta Inimioare cu jeleu a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro





Alte retete de sarbatori gasiti aici:


Tort de ziua indragostitilor,


Tort de Valentine's day,


Inimioare din blat de pandispan cu nuca
Incearca si Inimioare cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu jeleu" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.