Oua de Paste crocante

Pentru oua de Paste crocante albusurile se bat cu 180 gr zahar, iar bezeaua obtinuta se da la rece. Separat, se bat galbenusurile cu 120 gr zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 gr frisca
  • 5 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • cateva picaturi suc de lamaie
  • floricele de zahar

Mod de preparare

Pentru oua de Paste crocante albusurile se bat cu 180 gr zahar, iar bezeaua obtinuta se da la rece. Separat, se bat galbenusurile cu 120 gr zahar in bain-marie cca 3 minute. Se inglobeaza faina si doua treimi din compozitie de bezea de la frigider. Se adauga restul de bezea si se inglobeaza. Se asaza apoi compozitia intr-un sprit si se spriteaza cca 40 de fursecuri in forma de oua, de 6 cm lungime, pe tavi tapetate cu hartie de copt. Se coc la cuptor 12-15 minute, pana se rumenesc. Se scot si se lasa la racit. Intre timp se topeste ciocolata in bain-marie si se lasa la racit putin. Se bate frisca si se inglobeaza in ciocolata racita, apoi se da la rece. Se asaza crema de ciocolata intr-un sprit prevazut cu forma mica. Se spriteaza ciocolata pe fata neteda de la 20 de fursecuri, apoi se asaza deasupra cate un fursec fara crema. Se lasa la frigider 2 oua. Pentru ornat se prepara o glazura din 2 linguri zahar pudra si cateva picaturi suc de lamaie. Se lipesc floricele de zahar pe fursecuri.


Ouale de Paste crocante se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Caracatita in stil asiatic
Bucataras.RO

Caracatita in stil asiatic

O reteta pentru cei care iubesc bucataria asiatica si pentru cei care sunt curiosi sa o incerce.

Caracatita in stil asiatic
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!