Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara foarte usor si rapid, este ieftin si delicios. Se poate prepara atat cu nuca de cocos cat si fara.
Se face un sirop din 250 ml lapte, 4 ling zahar si 6 ling cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga 250 g unt sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.
Se adauga 600 g biscuiti zdrobiti grosier, rahat (100-150g), visine, bucatele de ciocolata etc. Daca amestecul este prea vartos, se adauga cateva linguri de dulceata de caise si putina cafea neindulcita.
Se ruleaza in folie, se presara cu nuca de cocos (facultativ) si se da la rece. Cantitatea este pentru 3 salamuri mai mici sau unul urias. Dupa cateva ore se taie felii si se serveste.
Salamul de biscuiti Simona se serveste felii dupa ce a stat la rece si s-a intarit. Este o gustare rapida perfecta si pentru petrecerile copiilor.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii