Prajituri

Reteta culinara Scoici

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Este un desert delicios.

ingrediente

   4 galbenusuri
   200 g smantana
   50 ml de apa
   o lingura de untura
   500600 g faina
   sare si 1 pachet de margarina
   Crema :4 albusuri
   300 g zahar
   zeama de la o lamaie
   nuca saucubulete de rahat

mod de preparare

Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul si se stropeste cu cate 50 g margarina topita, dupa care se lasa timp de 2 ore la rece sau de seara pana dimineata. Crema - 4 albusuri si 300 g zahar se bat bezea, impreuna cu zeama de la o lamaie. Se intinde foaie si se taie sub forma de patrate, ca la coltunasi. Pe mijlocul patratului, se pune cate o lingurita de bezea si o bucatica de nuca sau un cubulet de rahat. Se unesc colturile laterale si se da forma unei barcute sau scoici.
Scoicile se pot servi reci.

Incearca si Placinta cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite