Preparate cu miere

Reteta Casuta de turta dulce

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
cartederetete.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de tirta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.

ingrediente

Pentru turta dulce:
   400 gr faina
   50 gr unt
   la temperatura camerei
   2 oua - am folosit un alt tip de faina si cred ca un ou ar fi fost de ajuns
   1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
   3/4 cup zahar
   1 lingurita de ghimbir
   proaspat ras
   1/2 lingurita de ghimbir pudra
   1/4 lingurita nucsoara
   1 lingurita scortisoara
   1 lingurita bicarbonat de sodiu
   1/4 lingurita sare
Pentru glazura regala:
   2 albusuri
   la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
   330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
   2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

mod de preparare

Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de turta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Am avut de 6 bucati la casuta plus usa.

Glazura regala:
Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.
Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Acum trecem la asamblat. O sa se mai darame peretii ,dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari,asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta,daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca.
La acoperis,folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.
Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta,va fi mult mai usor.
Lipiti intai peretii,dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele, nuci, migdale, prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.
Glazura poate fi colorata,puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati.Am folosit un posh pentru a aplica glazura.


Incearca si Placinta cu mere si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta de turta dulce" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.