Nuga cu miere si lamiie

Se pun albusurile cu zaharul intr-un vas asezat in alt vas mai mare cu apa fierbinte, pe foc. Se bat cu telul, turnind cite putina miere fierbinte. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 foi
  • 7 albusuri
  • 1/2 kg zahar pudra
  • 250 gr. nuci curatate
  • 250 gr. miere
  • zeama de la 1/2 lamiie

Mod de preparare

Se pun albusurile cu zaharul intr-un vas asezat in alt vas mai mare cu apa fierbinte, pe foc. Se bat cu telul, turnind cite putina miere fierbinte. Se bat pina cind compozitia incepe sa se dezlipeasca de pe tel. In acest moment se scoate din apa fierbinte vasul in care s-a pregatit compozitia, se pune la o parte si se adauga nucile si zeama de lamiie. Pe o planseta de lemn se asaza doua foi (una peste alta), se intinde compozitia in strat de grosime egala si se acopera cu celelalte doua foi. Dupa ce se raceste, se taie bucatele de forma dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci