Spume

Reteta Desert cremos cu mure

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
Rocsita postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta desert de gris cu migdale (reteta video)"
 
>
Desert cremos cu mure este un desert stratificat, cu blat pufos si o crema delicioasa, care te va face sa ceri inca doua-trei portii.

ingrediente

Pentru blat:
   3 oua
   3 linguri zahar
   1 lingura iaurt
   1 lingurita praf de copt
   1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
   3 lingura si 1/2 faina
   1 lingura cacao
   1 lingura coaja rasa de lamaie
Crema:
   250 gr mascarpone
   100 gr smantana pentru frisca
   4 linguri cu varf zahar pudra
   3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
   1 lingura coaja rasa de lamaie
   1 lingura zeama de lamaie
   1 castronel cu mure
Pentru insiropat:
   2 lingurite ness
   1 lingurita cu varf zahar
   apa fierbinte
   2 linguri crema de lichior de cappucino

mod de preparare

Blatul:
Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul.
Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt.
Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie.
Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt.
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.
Crema:
Mixam smantana pentru frisca.
Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica.
Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.
Pentru insiropat:
Punem niste apa la infierbantat.
Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.
Ne pregatim paharele in care montam desertul.
Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam.
Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema
Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat.

* Doresc sa testez produsele Philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!


Decoram desertul cremos cu mure cu inimioare de zahar roz si mure proaspete sau congelate.

Incearca si Spuma de mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu mure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Spume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.