Spuma de ciocolata

Spuma de ciocolata este un desert delicios si usor. Pentru aceasta reteta cu ciocolata aveti nevoie de 2 oua, ciocolata amariue, smantana dulce si zahar pudra

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Spuma de ciocolata

Ingrediente

  • Reteta este pentru 4 portii:
  • 250 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 150 gr de ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar fin

Mod de preparare

Reteta pentru acest desert cu ciocolata am gasit-o intr-o carte de bucate recent aparuta, care m-a cucerit indata. Si cartea si reteta :).
Spuma de ciocolata se prepara foarte rapid. Mai intai separi albusurile de galbenusuri. Smantana dulce si ciocolata rupta bucatele se topesc la baie de aburi, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci. Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min. Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei.


Servesti abia dupa ce ai lasat-o la frigider pentru macar 3-4 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc