Indeparteaza miezul merelor si taie-le cubulete. Fierbe merele in suc de mere, suc de lamaie si zahar. Lasa-le la fiert aproximativ 12 minute, pe foc
Indeparteaza miezul merelor si taie-le cubulete. Fierbe merele in suc de mere, suc de lamaie si zahar. Lasa-le la fiert aproximativ 12 minute, pe foc mic. Sfarama merele si adauga gelatina in pasta fierbinte. Da pasta prin strecuratoare si las-o sa se raceasca. Pune-o intr-un loc racoros pana se intareste pe marginea vasului, dupa care amesteca. Adauga frisca batuta, acoper-o si pune-o la frigider pentru 1 ora. Intre timp prepara sosul: fierbe sucul de mere cu vin rosu si zahar, dupa care adauga si afinele. Fierbe sub capac timp de 10 minute si lasa sa se raceasca.
Pune crema de mere cu ajutorul unei linguri tinute in apa calda pe farfurie si ca garnitura foloseste sosul de afine. Sfat: In loc de afine poti folosi si mure.
Alte retete recomandate:
Placinta cu mere
Chec pufos
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii