Spuma de portocale cu jeleuri

Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga de frisca
  • Doua portocale
  • 2 linguri de pudra de gelatina
  • Zahar
  • dupa gust
  • Un praf de zahar

Mod de preparare

Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza, zeama se amesteca cu foarte putin zahar. Gelatina se pune intr-o cratita mica, se stropeste cu sucul de portocala. Se lasa sa se inmoaie. Se curata de coaja exterioara si interioara si cealalta portocala si se taie rondele de 1 cm grosime. Rondele se taie cuburi.( Zeama care se scurge in timpul lucrarii se adauga la gelatina.) Frisca se bate spuma tare, se amesteca cu grija cu zeama de portocale si cojile de portocala. Apoi se adauga cubuletele de portocala si compozitia se imparte in 6 farfurioare de compot care se pun la frigider.Zeama cu gelatina se incalzeste numai atat cat sa devina lichida, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Pe urma, se pune la frigider si se raceste pana se intareste. Jeleul obtinut se taie cubulete si se presara pe spuma de portocale. Se orneaza dupa gust. (Daca spuma se serveste doar a doua zi, se pune in ea o lingurita de gelatina dizolvata in 50 ml lapte, pentru a-i asigura tinuta.)
Alte retete prajituri recomandate:

Tarta capsuni cu branza

Tort cu capsuni

Tarta cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc