Un desert pe care vara o fac destul de des deoarece complexitatea este redusa. Este bun cu fructe de sezon . Se pot inlocui merele cu orice fel de fructe dorim.
Ingredientele pentru aluat se framanta bine si se pun la rece, pana faci crema. Se amesteca toate cu telul pana se omogenizeaza.
Se ia aluatul din frigider ,se intinde cu sucitorul pana la dimensiunea formei de tarta,dupa care se pune in tava. Se inteapa din loc in loc cu furculita,apoi se aseaza feliile de mere,( eu am folosit 3 bucati de mere) se toarna peste acestea crema,se presara stafide si scortisoara.
Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-40 minute.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf Buna ciorba a mai iesit cu carnaciorul de casa care nu era foarte afumat , doar bine uscat.
Ciorba cu broccoli si carnat de casaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii