Tarte

Reteta Tarta cu mousse de pere caramelizate

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 10m 
sufletista postat de
Postat pe: 11-11-2018
Adaugă în cartea de bucate
Bunatati de toamna

ingrediente

6 portii

   Blat
   250 g faina
   1 galbenus
   1 praf de sare
   2 linguri zahar
   125 g unt
   esenta de vanilie
   50-70 ml apa rece
   Crema
   3 pere potrivite
   50 g unt
   200 g frisca
   100 ml lapte condesare
   100 g zahar
   Decor
   frisca
   dulceata de zmeura

mod de preparare

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul,sarea,face o adancitura si adaugam esenta de vanilie,untul rece taiat cubulete si 50 ml apa,incepem sa framantam,adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.


Invelim in folie si dam la rece 30 min.Intindem aluatul pe masa infainata cat este tava de mare,decupam marginile si intepam cu furculita,dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste putin marginea si talpa.


Crema-perele le curatam de coaja,le taiem cubulete,intr-o tigaie topim zaharul,avem grija sa nu il ardem,adaugam untul si perele,caramelizam cca 3-5 min,lasam sa se raceasca.


Mixam frisca spuma(din care am oprit 3 linguri pentru decor) adaugam perele si laptele condesat,mixam pana ce se omogenizeaza.


Ungem tarta cu dulceata de zmeura,adaugam crema si dam la rece 1 ora pana ce se intareste crema,decoram dupa plac si portionam.
Incearca si Tarta cu prune, mere si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mousse de pere caramelizate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.