Cheesecake cu unt de arahide

Pentru cei care iubesc untul de arahide, acest cheesecake este minunat!

Portii
10
Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu unt de arahide

Ingrediente

  • Pt. crusta: 250 g biscuiti Petit Beure
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt
  • Pt. umplutura: 400 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline cu unt de arahide
  • 2 lg smantana
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g smantana grasa
  • batoane de ciocolata cu jeleu
  • Pt. ornat: crema de ciocolata tip Nutella/Finetti
  • 100 g cioolata cu orez expandat (Lidl)
  • 1 lg unt de arahide
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura. Umplutura: se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte. Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare. Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora. Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara. Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm. Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc. Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola