Aspectuos, delicios, mini tortul de zahar ars este reteta perfecta pentru orice ocazie festiva. Se prepara foarte usor, si iti va aduce laude cu siguranta.
Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul. Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca. Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert. Dupa ce da in clocot, oprim focul si il lasam sa se raceasca. Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie. Acest amestec il vom pune, putin cate putin, in laptele caldut amestecand continuu. Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute. Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.
Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam mini tortul de zahar ars pe farfurie si il decoram cu frisca si zahar ars.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii