Torturi

Reteta Tort bezea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
bassimona postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Albusul se bate spuma, apoi se pune zaharul, zeama de lamaie si se mai bate inca 5 minute pe bain-marin. Se coc trei foi pe discuri de hartie in tava

ingrediente

   4 albusuri
   300 g zahar
   100 g alune
   zeama de la o lamaie
   un praf de sare crema: 100 g zahar
   4 galbenusuri
   2 linguri cacao
   2 linguri apa
   un pachet unt sau margarina

mod de preparare

Albusul se bate spuma, apoi se pune zaharul, zeama de lamaie si se mai bate inca 5 minute pe bain-marin. Se coc trei foi pe discuri de hartie in tava rotunda. Inainte de a se da foaia in cuptor se presara cu alune. In acest timp se face crema. Se amesteca toate componentele in afara de unt si se fierb pe baie de abur 10 minute. Crema calduta se amesteca bine cu untul frecat spuma.

Se pune o foaie, se pune crema si tot asa, pana se termina foile si crema. In exterior, se acopera tot cu crema sau cu glazura de ciocolata.
Incearca si Tort de ciocolata si nuci, cu crema de ciocolata si frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bezea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite