Torturi

Reteta Tort cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
SimonaP postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
>
Tortul cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate este o reteta de tort absolut fantastica. Este un tort pe care-l puteti pregati cu orice ocazie festiva.

ingrediente

Pentru blat:
   * 4 oua
   * 4 linguri zahar fin
   * 4 linguri faina
   * 70 g alune de padure
   migdale si nuci caramelizate
   * 1 lingurita cacao
   * 1 lingurita extact de vanilie
    
   Pentru crema de alune de padure
migdale si nuci caramelizate :
   * 250 g alune de padure
   migdale
   nuci
   * 150 g zahar
   * 2 galbenusuri
   * 70 g zahar fin
   * 70 g unt
   * 70 ml frisca lichida

mod de preparare

Preparare blat de tort:




Albusurile se mixeza cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul .
Se adauga si galbenusurile unul cate unul continuand mixarea.
Alunele de padure,migdalele si nucile caramelizate se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se adauga peste amestecul de mai sus.
Se adauga si extractul de vanilie .
Faina amestecata cu cacao se cerne si se adauga treptat amestecand cu o spatula de jos in sus.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute.

Preparare crema de alune de padure, migdale si nuci caramelizate:




Alunele de padure, migdalele si nucile se prajesc putin in cuptor.
Intr-un vas topim zaharul,apoi adaugam alunele de padure,migdalele si nucile amestecand mereu.
Alunele de padure, migdalele si nucile caramelizate se scot pe o folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca.
Se maruntesc mai intai cu un cutit,apoi se pun in robotul de bucatarie obtinand granule mici.
Galbenusurile amestecate cu zaharul se pun pe baie de abur amestecand mereu pana cand se dizolva intreaga cantitate de zahar.
Se da de pe foc, se adauga untul taiat cubulete ,se amesteca usor, si se lasa la racit.
Frisca se bate si se amesteca cu crema de oua si unt.
La sfarsit punem alunele de padure, migdalele si nucile maruntite amestecand foarte bine.
Se lasa crema la frigider aproximativ o ora.


Asamblare si decorare tort:




Blatul copt si racit se taie in doua parti egale ,si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si 1 lingurita de extract de vanilie.
Se aseaza primul blat pe un platou, se pune crema de alune ,migdale si nuci caramelizate (pastrand putina crema pentru ornare ) si al doilea blat.
Se imbracatortul in crema si se decoreaza cu alunele de padure, migdale si nucile caramelizate.

Cu Philips Multicooker poti gasi usor si rapid diverse retete pentru ca are cateva functii importante, astfel poti incalzi orice fel de mancare folosind functia "REHEAT" si poti pastra mancarea calda cu ajutorul functiei "KEEP WARM".


Serviti tortul cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate felii.

Incearca si Tort cu zmeura si branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.