Torturi

Reteta culinara Tort cu crema de branza de vaci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
morcov_43323 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "La vie en rose" (reteta video)"
 
Tort cu branza de vaci este o reteta delicioasa.Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de branza de vaci, oua, cacao, lamaie, gelatina si frisca.

ingrediente

   Blat: 4 oua
   4 linguri zahar
   3 linguri faina
   1 lingura cacao
   un praf de sare Crema: 500 gr branza de vaci proaspata
   2 linguri miere
   coaja de la o lamaie
   2 plicuri gelatina
   250 gr frisca lichida
   100 ml whisky

mod de preparare

Tort cu branza de vaci este o delicioasa reteta ce poate fi pregatita la orice ocazie festiva.




Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul. Incorporezi faina amesecata cu cacao si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Stratul de compozitie trebuie sa fie subtire asa ca alege o tava mare.Coci in cuptorul praincalzit 15 min. Scoti foaia de pandispan si o lasi sa se racoreasca putin.




Imbraci un bol in folie de plastic, cat este caldut pandispanul tai fasii si imbraci bolul cu ele.opresti fasii si pentru capacul cu care acoperi tortul. Pui gelatina la inmuiat in 150 ml apa rece,apoi o incalzesti pe baie de aburi,fara sa dea in clocot. Amesteci branza cu mierea, crema de whisky,coaja de lamaie si gelatina calduta. Bati frisca si o incorporezi in crema de branza. Torni crema in bolul imbracat in pandispan, acoperi cu restul de pandispan si o lasi la rece 3-4 ore. Rastorni bolul cu tortul cu branza de vaci si decorezi cu frisca. (poti turna peste tort si glazura de ciocolata)


Tortul cu branza de vaci se serveste cu o cafea sau un coniac.
Alte retete de tort recomandate:

Incearca si Tort de ciocolata amaruie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza de vaci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite