Tort cu crema de ciocolata

Pentru blat, se freaca timp de 30 minute galbenusurile cu 2 oua intregi si zaharul pudra. Cand compozitia a crescut se adauga faina si albusurile spum

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • Ingrediente crema:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri frisca
  • 250 g ciocolata
  • 250 g unt
  • Ingrediente glazura:
  • crema de ciocolata
  • Pentru decor:
  • fructe zaharisite
  • fileuri de alune

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca timp de 30 minute galbenusurile cu 2 oua intregi si zaharul pudra. Cand compozitia a crescut se adauga faina si albusurile spuma.

Se coace compozitia in forma tapetata.

Dupa ce s-a racit, se taie, se umple si se imbraca cu crema.

Pentru crema, amestecam ouale intregi, zaharul si frisca si le fierbem in bain marie pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rasa si se lasa sa mai dea in cateva clocote, timp de 5 min.

Se adauga untul proaspat topit, se amesteca crema pana se raceste si in acelasi timp devine spumoasa.
Se orneaza tortul cu fructe zaharisite si fileuri de alune.

Va recomandam si alte retete de torturi:

Tort cu visine Padurea Neagra

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc