Torturi

Reteta Tort cu crema de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru blat, se freaca timp de 30 minute galbenusurile cu 2 oua intregi si zaharul pudra. Cand compozitia a crescut se adauga faina si albusurile spum

ingrediente

Ingrediente blat:
   8 oua
   250 g zahar pudra
   160 g faina
Ingrediente crema:
   6 oua
   200 g zahar
   2-3 linguri frisca
   250 g ciocolata
   250 g unt
Ingrediente glazura:
   crema de ciocolata
Pentru decor:
   fructe zaharisite
   fileuri de alune

mod de preparare

Pentru blat, se freaca timp de 30 minute galbenusurile cu 2 oua intregi si zaharul pudra. Cand compozitia a crescut se adauga faina si albusurile spuma.

Se coace compozitia in forma tapetata.

Dupa ce s-a racit, se taie, se umple si se imbraca cu crema.

Pentru crema, amestecam ouale intregi, zaharul si frisca si le fierbem in bain marie pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rasa si se lasa sa mai dea in cateva clocote, timp de 5 min.

Se adauga untul proaspat topit, se amesteca crema pana se raceste si in acelasi timp devine spumoasa.
Se orneaza tortul cu fructe zaharisite si fileuri de alune.



Va recomandam si alte retete de torturi:

Tort cu visine Padurea Neagra

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort cu capsuni
Incearca si Tort cu mere frantuzesc
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.