Torturi

Tort cu dulceata de caise

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaha

ingrediente

Aluat:
   250 gr. ciocolata menaj
   200 gr. margarina
   8 oua
   200 gr. zahar tos
   2 pliculete de zahar vanilat
   230 gr. faina
Garnitura:
   8 linguri de dulceata de caise
   15 cl lichior de portocale
Glazura:
   150 gr. ciocolata de menaj
   150 gr. zahar tos
   1 plic de zahar vanilat
   15o ml smantana consistenta
   1 galbenus de ou

mod de preparare

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pina devine o crema consistenta. Se incorporeaza apoi ciocolata si galbenusurile.


Se bat albusurile spuma, se adauga faina in poaie, apoi se adauga incet si galbenusurile.


Se toarna compozitia in doua tavi pe fundul carora s-a pus hirtie pergament unsa cu margarina. Se tin la cuptor la 180 grade circa 30 min. Se incalzeste intr-o cratita dulceata si lichiorul de portocale, care se intinde pe fiecare dintre blaturile care intre timp s-au racit.






Alte retete recomandate
Incearca si Tort Kodrit Kadir
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite