Torturi

Reteta Tort de caise

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul-budinca:
Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare.
Separat se bat intr-un vas, cu

ingrediente

Blatul-budinca:
   250 ml lapte vanilat
   50 gr faina
   75 gr zahar
   5 albusuri
Crema:
   500 gr caise frumoase nu prea coapte
   siropul vanilat (200 ml apa
   150 g zahar. 1/2 baton vanilie)
   4-5 linguri marmelada de caise
   un paharel rom
Garnitura:
   frisca
   coaja de portocala

mod de preparare

Blatul-budinca:


Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare.


Separat se bat intr-un vas, cu furculita, 2 albusuri, care


se amesteca cu laptele si faina, nu insa pe foc, ca sa nu fiarba albusurile. Se mai adauga inca 3 albusuri batute spuma tare.


Se unge forma cu unt, se pudreaza cu zahar, se toarna


compozitia fara sa se umple forma pana sus.


Se pune la fiert in bain marie, timp de 12-15 minute.


Crema:


Se fierb caisele, se desfac in doua, se scot samburii si se arunca, iar jumatatile se pun in siropul vanilat preparat.


Apa in care fierb caisele sa nu clocoteasca, ci numai sa faca ochiuri. Dupa ce sunt fierte, se mai lasa in putin sirop la caldura. Restul de sirop se varsa intr-un vas si se reduce la jumatate prin fierbere.


Se leaga cu 4-5 linguri de marmelada de caise si se parfumeaza cu rom.


Blatul-budinca se pune pe o farfurie rotunda si se asaza caisele in forma de coroana imprejurul lui, scurse de sirop, iar la mijloc se pune o caisa frumoasa sau o


rondela de portocala zaharisita sau jumatate de migdala. Se garniseste cu coaja de portocala, apoi se stropesc caisele cu siropul lor.


Tortul trebuie lasat fara sos, sa ramana alb.
Se serveste cald.





Alte torturi recomandate:


Tort diplomat


Tort cu mere si crema de zahar ars


Tort de ciocolata
Incearca si Tort cu banane
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.