Tort de caise

Blatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare. Separat se bat intr-un vas, cu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul-budinca:
  • 250 ml lapte vanilat
  • 50 gr faina
  • 75 gr zahar
  • 5 albusuri
  • Crema:
  • 500 gr caise frumoase nu prea coapte
  • siropul vanilat (200 ml apa
  • 150 g zahar. 1/2 baton vanilie)
  • 4-5 linguri marmelada de caise
  • un paharel rom
  • Garnitura:
  • frisca
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Blatul-budinca:

Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare.

Separat se bat intr-un vas, cu furculita, 2 albusuri, care

se amesteca cu laptele si faina, nu insa pe foc, ca sa nu fiarba albusurile. Se mai adauga inca 3 albusuri batute spuma tare.

Se unge forma cu unt, se pudreaza cu zahar, se toarna

compozitia fara sa se umple forma pana sus.

Se pune la fiert in bain marie, timp de 12-15 minute.

Crema:

Se fierb caisele, se desfac in doua, se scot samburii si se arunca, iar jumatatile se pun in siropul vanilat preparat.

Apa in care fierb caisele sa nu clocoteasca, ci numai sa faca ochiuri. Dupa ce sunt fierte, se mai lasa in putin sirop la caldura. Restul de sirop se varsa intr-un vas si se reduce la jumatate prin fierbere.

Se leaga cu 4-5 linguri de marmelada de caise si se parfumeaza cu rom.

Blatul-budinca se pune pe o farfurie rotunda si se asaza caisele in forma de coroana imprejurul lui, scurse de sirop, iar la mijloc se pune o caisa frumoasa sau o

rondela de portocala zaharisita sau jumatate de migdala. Se garniseste cu coaja de portocala, apoi se stropesc caisele cu siropul lor.

Tortul trebuie lasat fara sos, sa ramana alb.
Se serveste cald.

Alte torturi recomandate:

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci