Torturi

Reteta Tort de castane cu frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji

ingrediente

Blatul:
   200 g castane cu coaja
   160 g zahar vanilat
   4 oua
Crema:
   100 g castane cu coaja
   100 g frisca batuta si indulcita
   1 lingura rom
Garnitura:
   200 g frisca indulcita

mod de preparare

Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)


si se dau prin razatoare.


Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare.


Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema.


Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.


Crema. Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.
Pofta buna!





Alte retete prajituri:


Prajitura cu visine si iaurt


Coltunasi cu visine
Incearca si Tort cu crema de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de castane cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.