Tort de castane cu frisca

Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200 g castane cu coaja
  • 160 g zahar vanilat
  • 4 oua
  • Crema:
  • 100 g castane cu coaja
  • 100 g frisca batuta si indulcita
  • 1 lingura rom
  • Garnitura:
  • 200 g frisca indulcita

Mod de preparare

Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)

si se dau prin razatoare.

Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare.

Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema.

Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.

Crema. Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.
Pofta buna!

Alte retete prajituri:

Prajitura cu visine si iaurt

Coltunasi cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci