Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul rece spuma cu un praf de sare.
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul rece spuma cu un praf de sare. Nucile date prin rasnita de cafea se amesteca cu faina cernuta de doua ori impreuna cu praful de copt. La compozitia de unt batuta se adauga galbenusurile pe rand si se freaca dupa fiecare. Se amesteca compozitia de unt cu ciocolata care a fost rupta bucatele si topita la bain marie apoi se adauga faina si la urma albusurile spuma. Se incorporeaza albusurile spuma amestecand de jos in sus. Se unge o forma cu ulei si se pune hartie de copt. Se da la cuptor aproximativ 40-50 minute cu focul foarte mic. Se introduce o scobitoare in blat si daca iese curata, fara aluat, este gata. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Se pregateste glazura punand frisca pe foc foarte mic si adaugand ciocolata rupta bucatele. Se amesteca mereu pana la topire. Frisca nu trebuie sa fiarba. In glazura se pune cognacul si se amesteca. Se toarna asa calduta in mijlocul blatului lasand sa se scurga bine sa acopere si marginile lui. Nu se niveleaza cu nimic. Glazura va curge frumos peste tot daca este pusa in mijloc. Se lasa blatul pe masa pana ajunge la temperatura camerei, abea apoi se baga la frigider.
Pe o foaie de copt bine intinsa se deseneaza cu creionul diverse figurine. Se intoarce foaia invers pentru a nu patrunde creion in ciocolata . Se topeste ciocolata alba la bain marie si se umple un pos cu aceasta compozitie. Se traseaza diverse modele dupa imaginatie. Se lasa un pic pe masa iar apoi se baga in congelator. Se scot dupa cateva minute. Se desfac usor de pe hartie cu o spatula. Se aseaza frumos peste tort. Cine doreste poate desena direct pe tort cu glazura de ciocolata alba.
Dupa ce a stat un timp la rece, se taie felii.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii