Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel det

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Ingrediente

  • Blat:8 oua
  • 120 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 20 grame amidon
  • 30 grame cacao
  • Crema: 24 de grame de gelatina
  • 500 de grame de iaurt cu cirese
  • 250 ml de smanaina lichida
  • 100 de grame de zahar
  • 850 gr compot

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.

Crema: se amesteca ciresele din compot scurse cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina in apa la hidratat apoi in sucul cireselor incalzit, cate o foaie pe rand, amestecand mereu.

Se face frisca care se pune peste prima compozitie din castron dupa care se adauga si sucul cu gelatina topita in el.

Se pune la frigider cam vreo 20 de minute.

Se pune primul blat in inelul de inox

Se varsa jumatate din cantitatea de crema

Al doilea blat, restul de crema, al treilea blat si se da la frigider.


Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori