Tort de ciocolata si Nutella

Tortul de ciocolata si Nutella este atat de bun incat nu prea conteaza cum il decorati :). Nutella intra in compozitia blatului si nu a cremei, cum se foloseste de obicei. Este un tort foarte dulce si bun asa ca trebuie sa-l incercati ! Plus ca nici nu e greu de facut...

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata si Nutella

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g. nutella
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 80 g. faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 80 g. piscoturi
  • - 80 g. nuca macinata
  • - 300 ml. frisca
  • - 300 g. adica ciocolata alba
  • - 250 g. unt moale
  • - 4 linguri jeleu de zmeura
  • - 4 linguri gem de visine
  • - fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Separati galbenusurile de albusuri.

Faceti o crema din:
- Nutella incalzita (la microunde) amestecata cu galbenusurile si zaharul vanilat. Bateti albusurile spuma si incorporati in crema. Rezulta o crema frumoasa, ca un caramel.  Apoi se adauga faina si praful de copt. Faramitati piscoturile (biscuitii) si incorporati-i in crema, impreuna cu nucile. Bateti spuma 150 ml. frisca  si adaugati-o in crema, omogenizand.

Intr-o forma (26cm) puneti hartie de copt, apoi coaceti din coca obtinuta- 4 blaturi!
Acum... mie ca sa-mi fie mai usor si ca sa fiu sigura ca-mi ies toate blaturile egale, le-am portionat in 4 boluri si am inceput sa coc blaturile, pe rand, cate 12- 15 minute fiecare... primele 5 minute la foc mai mare, dupa care am redus focul si am facut testul cu scobitoarea ca sa vad daca s-au copt.

Crema:

amestecati ciocolata topita la aburi cu 150 ml. frisca (lichida) si bateti-o cca. 3 minute. Adaugati treptat untul si jeleul.

Ungeti primul blat cu gemul de visine. Al doilea si al treilea blat se ung cu cate 4 linguri de crema, ultimul blat se acopera cu restul de crema si se orneaza cu fulgii de ciocolata.

Reteta de tort de ciocolata cu Nutella a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.


Pastrati tortul de ciocolata cu Nutella la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
1
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
2
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
5
Prajituri

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Culoare si savoare!

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
Parteneri
Ciocănele în vin alb
Bucataras.RO

Ciocănele în vin alb

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...

Ciocănele în vin alb
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)