Torturi

Tort de coacaze

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamiie. Se bat separat albusele spuma tare. Se amesteca spuma

ingrediente

   4 oua
   175 g zahar
   zahar vanilat
   coaja rasa de lamiie
   4 linguri apa calda
   1 lingura cacao
   75 g faina
   75 g amidon
   un praf de copt. Umplutura: 500 g coacaze
   200 g zahar
   125 ml suc mere
   o lingurita faina
   3 galbenuse
   500 g mascarpone
   cacao

mod de preparare

Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamiie. Se bat separat albusele spuma tare. Se amesteca spuma de albuse cu cacao, galbenusurile, faina si amidonul. Se pune praful de copt. Aluatul se toarna in forma de tort pregatita si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si rece se taie in doua. Coacazele se fierb cu 100 g zahar si 125 ml suc. Se pune apoi faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa se ingroase si se da la o parte. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone si restul de zahar. Crema se imparte in doua.
Pe primul blat se pun coacazele apoi jumatate din crema, blatul 2 si restul de crema. Se pune 3 ore la rece si se pudreaza cu cacao inainte de servire.
Incearca si Tort cu cirese si crema alba
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de coacaze" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite