Tort Diplomat festiv, cu fructe

Tortul diplomat este o prajitura foarte cunoscuta si preparata de foarte multi dintre noi. Se regaseste pe mesele festive si de sarbatoare, asa ca merita si el o reteta festiva care sa il onoreze. Aceasta este reteta noastra de Tort Diplomat Festiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat festiv, cu fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua mari
  • -2 cesti zahar
  • -1 1/2 cesti faina
  • -3 linguri cacao
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri apa
  • -un praf de sare
  • Crema diplomat:
  • -4 oua
  • -150-200 gr zahar
  • -500 ml frisca
  • -1 plic gelatina
  • Decor:
  • - piscoturi
  • -fructe(kiwi
  • mandarine
  • struguri
  • etc)
  • -tort jelee transparent de la Dr Oetker

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava de tort cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema:

Ouale impreuna cu zaharul se bat bine. Se pun la pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta. Se amesteca frisca cu crema de ou. In acest moment se pot adauga si fructe in compozitia cremei, dar doar din compot.

Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul, apoi punem crema.

Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic. Il turnam caldut peste prajitura.


Tortul Diplomat festiv, cu fructe se prepara foarte usor si este delicios. Se poate orna in diferite feluri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc