Tort fara oua

Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun 35-45 minute. Se lasa sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare gris crud
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar nuci pisate 2 pahare lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 30g unt; Crema: 300g unt
  • 50g cacao
  • 100g zahar
  • 1/2 pahar apa; Siropul: 100g zahar
  • 1 pahar apa
  • rom

Mod de preparare

Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun 35-45 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie orizontal in trei foi. Blaturile se imbiba cu un sirop din zahar, apa si rom si se umplu cu o crema preparata astfel: se leaga un sirop din 100g zahar si ½ pahar apa. Se amesteca cu cacao. Cind s-a racit, se toarna putin cite putin peste untul frecat spuma, amestecind mereu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci