Torturi

Reteta Tort Hansel si Gretel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
ani67 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omoge

ingrediente

   Blat: 300 g biscuiti fragezi 100 g unt topit o esenta de rom o lingura de cacao. Crema: 400 g smantana
   150 g zahar pudra
   esenta
   un plic de geletina
   cateva jeleuri de fructe Ornare: cateva rulouri de napolitane umplute cu ciocolata 6-7 mere potrivit de mari 250 ml vin alb dulce un baton de scortisoara 100 g zahar 100 ml sirop natural de capsune un plic de jeleu transparent

mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omogen, intr-o forma cu inel detasabil, crestand usor, cu o lingura. Pe margine, de jur imprejur, aranjam rulourile de napolitana. Se mixeaza smantana, adaugand cate putin zahar, pana ce incepe sa se intareasca. Adaugam esenta si gelatina turnata in fir subtire, dupa ce am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain-marin, fara a o fierbe (conform instructiunilor de pe ambalaj) Turnam si nivelam, jumatate din crema de smantana, deasupra blatului de biscuiti, apoi presaram un strat de jeleuri de fructe (maruntite cu un cutit) sau bucati de fructe, turnam deasupra si restul de crema, apoi nivelam, cat de cat. Se curata merele de coaja si samburi, apoi se taie in doua jumatati,se zgarie bine partea rotunda cu o furculita apoi se fierb toate jumatatile in vienul fiert cu zahar si batonul de scoprtisoara(merele se fierb cca 10 minute si se baga in vin, numai dupa ce acesta a clocotit bine cu zaharul scortisoara.Se scot merele fierte in vin si se scurg bine,apoi se lasa la racit. Se decoreaza prajitura cu aceste jumatati de mere, asezate cu scobitura in jos. Deasupra se toarna un jeleu preparat din restul de vin ramas si siropul de capsuni, amestecat si date in clocot cu praful de jeleu. Se toarna deasupra prajiturei imediat ce l-am luat de pe foc, cu ajutorul unei lingure mai mari sau chiar cu un polonic.


Se da prajitura sa se inchege cel putin 2-3 ore, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana a doua zi. Alte retete recomandate:



 

Incearca si Tort cu dulceata de caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hansel si Gretel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.