Tort in forma de iepure

Tort in forma de iepure este o reteta de tort de care copii se vor bucura foarte mult. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de nuca de cocos, crema de ciocolata, faina, lapte, frisca, oua, gelatina si arome.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata
Tort in forma de iepure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 1 lingura nuca de cocos verde
  • * 200 ml lapte
  • * 300 g faina
  • * praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * 4 linguri de ulei
  • Pentru crema alba:
  • * 1 plic crema de lamaie
  • * 250 ml lapte
  • * 6 linguri de frisca batuta
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • * 250 g finetti cu alune
  • * 250 ml lapte
  • * 6 linguri frisca batuta
  • Pentru decor:
  • * frisca
  • * bomboane
  • * nuca de cocos verde
  • * creioane de la Dr Oetker

Mod de preparare

Tortul in forma de iepure poate fi pregatit pentru Paste, dar poate fi si un tort aniversar pentru copii. Pentru acest tort in forma de iepure trebuie sa facetimai intai blatul, iar apoi cele doua creme.
Pentru blat mai intai bateti albusurile spuma. Adaugati si un varf de cutit de sare. Dupa ce si-a marit de doua ori volumul incepeti sa adaugati zahar si galbenusurile. Incet, incet se adauga si celelalte ingrediente pentru blat. amestecati bine, pana cand se omogenizeaza compozitia.

Forma de tort se captuseste cu hartie cerata sau cu faina si ulei.Puneti aluatul in forma si dati la cuptorul incins aproximativ 20 de minute.

Dupa ce s-a copt, scoateti blatul, lasati-l sa se raceasca si taiati-l in doua. Jumatate din blat il veti folosi pentru capul iepurasului, iar cealalta parte o decupati cu o farfurie pentru a forma papionul si urechile.

Se trece apoi la asamblarea tortului in forma de iepure: se pune mai intai crema de lamaie (preparata conform indicatiilor depe ambalaj), amestecata cu frisca si gelatina.
Peste aceasta crema vine apoi crema de ciocolataobtinuta din crema de ciocolata amestecata cu lapte, frisca si gelatina.


Tortul se orneaza cu frisca, bomboane si nuca de cocos.
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise