Mancaruri cu carne

Reteta Boeuf bourguignon cu taitei

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Salata boeuf- reteta video"
 
Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau

ingrediente

   80 g. bacon
   800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
   2 catei de usturoi
   400 g. ceapa
   1 lingura cu varf de faina
   1-2 linguri unt
   400 g. ciuperci champignons
   2 linguri ulei de masline
   3 linguri bulion
   500 ml. vin rosu
   250 ml. supa de carne
   1 lingurita cimbru
   1 foaie de dafin
   sare
   piper
   400 g. taitei

mod de preparare







Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau mancarurile traditionale ale taranilor si au intrat in haute cuisine. Pentru a face aceasta reteta incepem cu baconul pe care il taiem fasii. Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu. In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante. Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie, eu am pus-o pe toata deodata.Se scoate si se pastreaza la cald. Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu. Se adauga bulionul. Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul. Se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute. Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa si untul cu faina. Se coace 60 de minute, fara capac. Vasul se scoate din cuptor si se adauga ciupercile si am adaugat fasiile de costita si se mai coace la cuptor 30 de minute. Pastele se fierb in apa cu sare, se lasa la scurs si se servesc cu carne si verdeata sau smantana, fiecare cum doreste.









Se serveste cu paste, verdeata sau smantana.


Reteta Boeuf bourguignon cu taitei a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro





Alte retete cu carne de vita gasiti aici:


Mancare cu carne de vita si Guinness,


Hamburger cu carne de vita,


Salata carne de vita si verdeata
Incearca si Ceafa la gratar
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf bourguignon cu taitei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.