Mancaruri cu carne

Boeuf mode

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 4h 
Alexandru postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata

ingrediente

   1
   5 kg pulpa de vaca
   100 g slanina
   1 picior de vitel
   100 g sorici
   2 kg morcovi
   3 cepe
   2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic)
   1 cana de vin alb
   1 cana de apa
   1 lingura de ulei
   sare
   piper
   cimbru
   foaie de dafin

mod de preparare

Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.

Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
Incearca si Pulpa delicioasa de vita a la Berna
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf mode" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite