Budinca cu carne macra de vaca si usturoi

Pentru budinca cu carne macra de vaca si usturoi se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne macra de vaca
  • putina untura
  • 4 cepe
  • 1 lingurita bulion de rosii
  • 1 capatina usturoi
  • 3 oua
  • 1 lingurita faina
  • 1 cescuta lapte

Mod de preparare

Pentru budinca cu carne macra de vaca si usturoi se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o capatina de usturoi curatat. Cand carnea s-a rumenit, se pune o lingurita de faina. Se amesteca bine si se toarna un pahar cu apa calda. Se lasa sa fiarba pana ce scade apa la jumatate. Se ia la o parte si cand carnea s-a racit se da totul prin masina de tocat. Se bat bine ouale, se adauga o cescuta de lapte si se toarna compozitia in tocatura amestecand incet. Se unge cu untura o craticioara, se presara cu pesmet si se pune in ea compozitia netezind-o frumos cu o lingura. Se fierbe in baie de apa la cuptor cam 3/4 ora. Cand budinca este gata se lasa 1/4 ora sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe o farfurie rotunda.


Se serveste cu garnitura de macaroane sau orez si sos de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci