Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul. Carnea se spala, se curat
mod de preparare
Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, apoi se da prin masina de tocat. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Verdeata se toaca marunt. Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu oul intreg, cu o ceapa tocata marunt si cu o jumatate din cantitatea de verdeata, adaugand sare si piper dupa gust.
Se ataseaza palnia la masina de tocat si se umplu intestinele cu aceasta compozitie, apoi se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa rece, alaturi de ceapa ramasa, taiata in sferturi, restul de verdeata, morcovul taiat in rondele si cateva boabe de piper. Se lasa aproximativ trei sferturi de ora sa fiarba, intepand caltabosii din loc in loc, sa nu plesneasca. Se serveste cald, cu zeama in care a fiert, in care se inmoaie felii de franzela.
Alte
retete mancaruri recomandate
Ciulama de ciuperci
Dovlecei umpluti
Tocanita de pui
Incearca si Verdeturi cu carne de miel
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos traditional" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe