Caltabos traditional

Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul. Carnea se spala, se curat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne de porc
  • 400 g intestine groase de porc
  • o cana de orez
  • un ou
  • 2 cepe
  • o cana de otet
  • 2 morcovi
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, apoi se da prin masina de tocat. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Verdeata se toaca marunt. Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu oul intreg, cu o ceapa tocata marunt si cu o jumatate din cantitatea de verdeata, adaugand sare si piper dupa gust.

Se ataseaza palnia la masina de tocat si se umplu intestinele cu aceasta compozitie, apoi se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa rece, alaturi de ceapa ramasa, taiata in sferturi, restul de verdeata, morcovul taiat in rondele si cateva boabe de piper. Se lasa aproximativ trei sferturi de ora sa fiarba, intepand caltabosii din loc in loc, sa nu plesneasca. Se serveste cald, cu zeama in care a fiert, in care se inmoaie felii de franzela.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci