Mancaruri cu carne

Reteta Carnati de porc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
reli49 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video de Carnati chorizo facuti in casa"
 
>
Carnatii de porc se prepara in ziua taierii porcului. Este o reteta romaneasca ce se pregateste mai ales inainte de Craciun, carnatii de porc putand fi lasati si la afumat.

ingrediente

   1 kg carne tocata de porc
   4-5 catei de usturoi
   sare
   piper
   boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa
   intestine subtiri de porc

mod de preparare

Se piseaza bine usturoiul, se face un mujdei, se pune sare si piper, dupa gust si se adauga in castronul cu carnea, impreuna cu apa calda. Se amesteca bine, pana la incorporarea ingredientelor. Se adapteaza la masina de tocat in locul sitei si al cutitului palnia de umplut carnati. Se umplu intestinele,avand grija sa nu ramana spatii goale si sa nu fie prea indesata umplutura. Se rotesc intestinele la intervale de 20 cm, formand portiunea de carnat. Carnatii astfel pregatiti se pun pe o bara la uscat 1-2 zile. Se pot pastra cateva zile in frigider.


Carnatii de porc se servesc prajiti in ulei cu diferite garnituri.

Incearca si Rata umpluta
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de porc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.