Cartofi cu cotlet de porc la cuptor

Pentru cartofi cu cotlet de porc la cuptor carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja si se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc fara os - 600 g
  • untura/ ulei - 100 g (ml)
  • faina - 50 g
  • lapte - 200 ml
  • smantana - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • pesmet - 20 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi cu cotlet de porc la cuptor carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja si se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Cotletul se inabusa intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 100 ml apa, pana se rumeneste. Faina dizolvata in 100 ml lapte rece se adauga in 50 g untura sau ulei incalzit, se adauga restul de lapte, se fierbe 10 minute si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Compozitia se raceste putin si se amesteca cu ou, piper, cartofi si sare, se aseaza intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu pesmet. Deasupra se toarna smantana si se presara cascaval ras. Tava se introduce la cuptor cca 20 minute.

Cotletul de porc la cuptor se serveste cald, cu garnitura de cartofi gratinati.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci