Caserola cu vinete si tocatura

Vanata se taie felii pe lungime (fara a curata coaja), cam de 5 mm grosime. Se sareaza pe ambele parti si se pune la scurs cam 30 min. Ceapa uscata s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Caserola cu vinete si tocatura

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei gras verde
  • taiat cubulete
  • 1 cutie suc de rosii (am folosit pasta de rosii)
  • 1 vanata mai mare
  • 125 g mozzarella taiata felii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 2 oua si 2 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde

Mod de preparare

Vanata se taie felii pe lungime (fara a curata coaja), cam de 5 mm grosime. Se sareaza pe ambele parti si se pune la scurs cam 30 min.

Ceapa uscata si ceapa verde se taie marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga si ardeiul gras taiat cubulete.

Se adauga carnea la prajit, se ametesteca din cand in cand. Intre timp se adauga si sare, piper, oregano, busuioc si se lasa pana ce carnea este bine fiarta.

Spre sfarsit se adauga pasta de rosii, se mai lasa sa mai fiarba putin,apoi se ia de pe foc. Eu am adaugat si niste patrunjel verde tocat, 2 catei de usturoi rasi si cand s-a mai racit putin 2 oua batute bine, cu toate ca in reteta nu erau.

Vinetele se scurg, se clatesc putin cu apa rece, apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie si se aranjeaza astfel incat sa imbrace fundul si peretii unui vas rotund care va merge la cuptor.

Apoi se toarna compozitia de carne (ar fi bine ca inainte sa adaugati ouale sa mai scurgeti putin din sosul carnii, pentru ca eu nu am facut asta si a trebuit sa tin vasul mai mult la cuptor ca sa se intareasca umplutura de carne).

Cu 10 min inainte de finalul coacerii se scoate vasul din cuptor si se aseaza un strat de mozzarella taiata feliute, apoi se da din nou la cuptor.

Se rastoarna pe platoul de servit si se decoreaza dupa preferinta.
Eu am servit-o alaturi cu orez fiert in care am adaugat si putina mazare si porumb.

Pofta buna!

Reteta Caserola cu vinete si tocatura a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

Vinete cu chiftelute (piftelute),

Musaca de vinete cu carne de pui ,

Vinete umplute cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc