Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul. Se amesteca bine pana la omogenizare.Se
Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul. Se amesteca bine pana la omogenizare.Se formeaza chiftelute, se tavalesc prin faina, se frig in ulei incins si apoi se scot pe un prosop absorbant de bucatarie.
Sosul:ceapa tocata foarte marunt si usturoiul trecut prin presa se pun intr-o cratita/tigaie adanca impreuna cu 2 linguri de ulei. Se calesc 3-5 min, apoi se adauga pasta dizolvata in 350 ml apa. Se lasa la fiert 10 min, apoi se prepara un rantas din faina si apa ramasa si se pune peste sos amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se mai lasa 5 min la fiert amestecand continuu, apoi se potriveste de sare si piper.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet si se trec printr-un jet de apa rece. Pe farfurie se aseaza un pat de spaghete, 3-4 chiftelute si sos din abundenta.
Se serveste cald cu patrunjel verde/uscat.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii