Chiftelute de curcan la cuptor

Pentru retete dietetice! Usoare, fara prajit, din carne de curcan, mancate cu placere dupa mese copioase!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de curcan la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • o mana de paine veche inmuiata in apa sau lapte
  • 4 oua
  • 1 legatura mare de marar verde
  • 1 legatura mare de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • un strop de ulei

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata fin, cu usturoiul curatat si zdrobit, cu mana de paine veche, inmuiata si stoarsa bine, cu verdeata tocata fin, cu ouale; se potriveste de sare si piper.


Se unge o tava ceramica cu un pic de ulei, se intinde si niveleaza compozitia de carne si se da la cuptor, cca. 25-30 minute, pana se rumeneste frumos. Se scoate tava si se bat deasupra compozitiei celelalte 2 oua si se mai da inca 5 minute la cuptor, sa se formeze o crusta. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie cu o forma circulara sau cu gura unui pahar sau cu un cutit sub forma patrata. Sunt delicioase si calde, dar si reci!


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc