Am decis sa prepar niste chiftelute mai deosebite din carne amestec, cu fulgi de ovaz, condiment pentru chiftelute de la Delikat. Aceste chiftlele (bombe de carne) le-am umplut cu mozzarella. Le-am servit alaturi de niste cartofi copti si legume.
Ceapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit.
Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente , fulgi de ovaz si ouale.
Am inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine. Am adaugat putina sare pentru ca mi s-au parut prea nesarate,dar asta este dupa gustul fiecaruia.
Alt fel de condimente nu am adaugat deoarece plicul contine o selectie de multe legume, sare si piper.
Am pus pe castronul cu amestecul o folie si l-am lasat sa se odihneasca pentru 30 minute in frigider.
Intr-un vas mai inalt la pereti am pus la incins ulei de floarea soarelui .
Din carnea tocata incepem sa formam chiftelele : luam in mana o cantitate de carne si o intindem in palma,in mijloc asezam o bila de mozzarella pe care o imbracam in aluat.
Incercam sa nu se vada branza ca sa nu curga in ulei.
Cand uleiul este incins prajim chiftelele pana cand se rumenesc frumos.
Noi am servit aceste chiftelute, sau mai bine zis mingi de carne cu cartofi copti asezonati si ei cu condimente pentru cartofi de la Delikat.
Mi-au iesit 10 stfel de chiftele.
Va doresc pofta mare.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii