Mancaruri cu carne

Reteta Chisca Moldoveneasca

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 
momo121 postat de
Postat pe: 09-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
In sezonul rece cand se taie porcul, nu exista an in care sa nu pregatim o asemenea bunatate, mai ales prajiti pe gratar...:x

ingrediente

6 portii

   10-15 metri de mate porc in sare
   1 ficat de porc
   2 rinichi
   1/2 carne porc
   1
   5 slanina de porc
   5 cepe
   1 cana de orez
   2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
   sare

mod de preparare

Pentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.
Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.
Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie, dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.
Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.

Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.
Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.
Intr-un lighean incapator am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.

Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat, dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.
Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.
Intr-o oala mare punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem carnatii si ii lasam cca 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi, deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.
Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.
Daca va mai raman carnati, ii puneti in pungute si dati la congelator.


Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare, ii puneti intepa cu un ac.

Incearca si Biftec cu garnitura de spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Chisca Moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.