Mancaruri cu carne

Reteta Ciocanele la tava cu cartofi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
Virgil sa 10528 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul

ingrediente

   ciocanele de pui 4-10 (functie de tava)
   cca 2 kg cartofi
   200 g ciuperci
   80-100 g unt
   150-200 g cascaval
   doua rosii medii
   condimente (dupa gust) optional (creste semnificativ savoarea)
   sos de smantana

mod de preparare

1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul.

2. Faza I. Se unge tava cu jumatate din untul disponibil, se imprastie cartofii in tava si apoi se stropec cu ulei, cca 2 linguri si apa cca 80 ml. Ciocanelele se ung cu untul ramas (pentru coaja crocanta) dupa care se aseaza uniform peste cartofi. Una din rosiile taiate se distribuie uniform peste. Deasupra se adauga condimentele dorite, in cantitatea dorita. Se da amestecul la cuptor, la foc mediu spre mic pentru 45-50 min.

Faza II. Se scoate tava, se adauga cuiupercile, in mod uniform, apoi se presara cascavalul si se adauga deasupra restul de rosii. Se dau la cuptor din nou la foc mic pana ce cartofii sunt complet facuti.
Se serveste firbinte, innecat in sos de smantana
Incearca si Frigarui cu ficatei
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele la tava cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite