Ciocanele la tava cu cartofi

1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ciocanele de pui 4-10 (functie de tava)
  • cca 2 kg cartofi
  • 200 g ciuperci
  • 80-100 g unt
  • 150-200 g cascaval
  • doua rosii medii
  • condimente (dupa gust); optional (creste semnificativ savoarea)
  • sos de smantana

Mod de preparare

1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul.

2. Faza I. Se unge tava cu jumatate din untul disponibil, se imprastie cartofii in tava si apoi se stropec cu ulei, cca 2 linguri si apa cca 80 ml. Ciocanelele se ung cu untul ramas (pentru coaja crocanta) dupa care se aseaza uniform peste cartofi. Una din rosiile taiate se distribuie uniform peste. Deasupra se adauga condimentele dorite, in cantitatea dorita. Se da amestecul la cuptor, la foc mediu spre mic pentru 45-50 min.

Faza II. Se scoate tava, se adauga cuiupercile, in mod uniform, apoi se presara cascavalul si se adauga deasupra restul de rosii. Se dau la cuptor din nou la foc mic pana ce cartofii sunt complet facuti.
Se serveste firbinte, innecat in sos de smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci