Ciocanele la tava cu cartofi

1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ciocanele de pui 4-10 (functie de tava)
  • cca 2 kg cartofi
  • 200 g ciuperci
  • 80-100 g unt
  • 150-200 g cascaval
  • doua rosii medii
  • condimente (dupa gust); optional (creste semnificativ savoarea)
  • sos de smantana

Mod de preparare

1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul.

2. Faza I. Se unge tava cu jumatate din untul disponibil, se imprastie cartofii in tava si apoi se stropec cu ulei, cca 2 linguri si apa cca 80 ml. Ciocanelele se ung cu untul ramas (pentru coaja crocanta) dupa care se aseaza uniform peste cartofi. Una din rosiile taiate se distribuie uniform peste. Deasupra se adauga condimentele dorite, in cantitatea dorita. Se da amestecul la cuptor, la foc mediu spre mic pentru 45-50 min.

Faza II. Se scoate tava, se adauga cuiupercile, in mod uniform, apoi se presara cascavalul si se adauga deasupra restul de rosii. Se dau la cuptor din nou la foc mic pana ce cartofii sunt complet facuti.
Se serveste firbinte, innecat in sos de smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc